Landstede Groep

Dyslexie

Talentstad Praktijkonderwijs: laptop en hulpmiddelen

Talentstad Praktijkonderwijs stimuleert het gebruik van laptops in de klas. Vooral bij leerlingen met dyslexie en/of een slecht leesbaar handschrift. Het werken met laptops heeft een positieve invloed op de leerprestaties waardoor de leerlingen zich zelfverzekerder voelen. Zij kunnen namelijk laten zien wat ze kunnen, ondanks de lees-/spelling- of handschriftproblemen.

Leerlingen met ernstige spellingproblemen hebben veel baat bij het gebruik van spellingcontrole. Met behulp van de computer kunnen fouten gemakkelijker worden opgespoord en verbeterd.

Voor leerlingen met een slecht leesbaar handschrift of met tempoproblemen bij het schrijven, kan het gebruik van een computer ervoor zorgen dat schrijfwerk met minder inspanning gemaakt kan worden. Het werk is hierdoor beter leesbaar, zowel voor de leerling zelf als voor de docenten.

Leerlingen met dyslexie die hulpmiddelen, zoals Sprint of Daisy gebruiken of nodig hebben, kunnen hiervoor extra begeleiding krijgen van een remedial teacher (RT’er). De begeleiding is gericht op het leren omgaan met deze hulpmiddelen in de klas. Hierdoor worden de leerlingen zelfstandiger en voelen ze zich zelfverzekerder.

Leerlingen kunnen ook thuis gebruik maken van een schoollicentie van Sprint. Het is belangrijk dat leerlingen voor het gebruik van Sprint het Microsoft-officepakket (Word) op hun laptop hebben. Het pakket is gratis via Landstede te downloaden.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: 088 - 8507400

TalentStad Praktijkonderwijs
Blaloweg 1
8041 AH Zwolle