Leerlingen over hun stage

Robby Prins (16), klas 4: ‘Ik wil weten wat je bij een winkel moet doen’

‘Ik loop stage bij supermarkt EMTÉ in Hasselt. Wat ik daar allemaal doe is vakkenvullen, spiegelen en producten weggooien die over de datum of kapot zijn. Het is daar vaak gezellig en mijn collega’s zijn ook gezellig.

Waarom ik deze stage heb gekozen? Ik wil graag wat werkervaring opdoen en ik wil weten wat je allemaal bij een winkel moet doen. Ik loop er nu volgens mij al twee maanden stage. Mijn stagebegeleider helpt me ook goed als ik iets niet snap. Bijvoorbeeld als ik het product niet kan vinden kan hij het zo laten zien.

Waar ik vooral trots op ben is dat ik soms klanten kan helpen bij het zoeken van een product.’

Jarno, loopt stage bij Tuinland: ‘Een leuk bedrijf met veel mogelijkheden’

Tuinland is een groenbedrijf dat planten en ander tuingereedschap verkoopt. Maar je kunt er ook stagelopen, zoals ik doe. Ik loop hier inmiddels al bijna 2,5 jaar stage en het bevalt me goed. Vriendelijke collega’s en je kunt er veel leren.

Wat je bij Tuinland doet? Je gaat stellingen opbouwen en afbreken. Je gaat pallets met goederen ophalen en wegbrengen. Je leert hoe je vracht kan laden en lossen, en hoe je met een pompwagen omgaat. Ook leer je met de elektrische palletwagen omgaan, goederen uitpakken en dingen op de juiste plek zetten.

Je doet ook een beetje schoonmaakwerk, je gaat barbecueën in elkaar monteren, tafeltjes en stoelen in elkaar zetten, en nog veel meer. Kortom, er zijn bij Tuinland veel mogelijkheden om te doen en te leren.