Orthopedagoog

De orthopedagoog helpt je als je langer hulp nodig hebt. Ook kun je met jouw problemen bij deze persoon terecht. Daarnaast heeft de orthopedagoog nog een aantal taken.

Als je problemen hebt waar je langer hulp bij nodig hebt, krijg je begeleiding van de orthopedagoog. Dit gebeurt op tijden die we samen hebben afgesproken. En als jij iets hebt meegemaakt waar je het moeilijk mee hebt, dan kun je dat altijd aan de orthopedagoog vertellen. De orthopedagoog helpt je dan om de dingen weer op een rijtje te zetten of om een goede oplossing te bedenken.

Leerlingbespreking

Ook bespreekt de orthopedagoog een paar keer per jaar met de groepsleraar en de intern begeleider hoe het met jou gaat. Dat heet de leerlingbespreking. Het kan zijn dat er dan dingen zijn die we met jouw ouders(s)/verzorger(s) of andere organisaties willen bespreken. Is dit zo, dan is de orthopedagoog ook bij de gesprekken met die organisaties.

Onderzoek

Verder onderzoekt de orthopedagoog jou op psychologisch, didactisch en sociaal-emotioneel gebied. Dit betekent dat we kijken hoe jij leert en je persoonlijk ontwikkelt. Als er vragen of problemen zijn waar wij jou niet mee kunnen helpen, dan kan het zijn dat we met je ouder(s)/verzorger(s) overleggen over verder onderzoek. Onze orthopedagoog, mw. T. Paassen, meldt je daar voor aan.

Toelating

De orthopedagoog is ook betrokken bij jouw toelating op TalentStad Praktijkonderwijs. Heb je vragen, neem contact met ons op.